Viata prin spiritul unei natii

Vibratia energetica, credinta, maretia si starea de sanatate fizica, mentala, emotionala sau spiritiala, a unei persoane, grup, sau a unui popor, este data de nivelul de perceptie al energiilor emotiilor pe care le traieste si le exprima prin credinta sa in oameni, in valori pozitive, in moralitate si in iubirie neconditionata. Credinta, starea de sanatate, bilele si pacea sufleteasca, se manifesta atat la nivel de individ, cat si extinse la nivel macro, prin suma gandurilor si a starilor emotionale individuale, care formeaza starile perceptuale, convingerile si atitudinea unui grup, reflectate ca efect asupra vietii si destinului lor, fie in mod pozitiv (prin vibratii benefice) fie negativ, in mod distructiv.

Cand mintea este dominate si condusa de nemultumiri, de ganduri si emotii pline de suparari, invinuiri, ranchiuni, neimpari, indoiali, respingeri, etc, trupul, inima si sufletul sufera. In acest caz, mintea devine un mecanism cu efect intarziat, asemeni unei “bombe cu ceas”. Astfel, in mod ireversibil, fiecare “cauza” isi va manifesta mai devreme sau mai tarziu “efectul” resfrant asupra vietii noastre, prin situatiile de viata pe care le traim. Din “pacate” sau din “fericire”, efectele negative se vor manifesta in folosul celor ce pot invata lectii din trairi negative, sau in detrimentul sanatatii persoanelor care-si “ingaduie” sa “experimenteze” aceasta stare.

In mod inevitabi, manifestarile emotiilor negative prelungite in timp, se vor repercuta in mod negative si asupra vietii si destunului karmic al persoanei care manifesta starea, dar si asupra celor cu care intra in contact, “contaminandu-i” in mod ireversibil din aproape pe ce-i lipsiti de credinta sau pe cei care nu se pot apara. Efectul va fi de fiecare data, unul negativ si agresiv, manifestat intai la nivel individual, apoi transmnis din aproape in aproape, la nivel de grup sau la nivelul intregului popor. Mijloacele de informare in masa, sterile TV, presa, spatula virtual si retelele de socializare, nu vor face atceva decat sa devina canale de infestare cu raul si cu non-valoarea, a celor multi. Cei multi se vor resemna si-si vor traii agonia… sau se vor trezii din “somnul ratiunii” pentru a experimenta o alta cale, una a reveniirii la crez , moraliate, etica, solidaritate si la valorile noastre spirituale.

Fiecare dintre noi avem libertatea de a decide daca permitem negativismului sa ne otraveasca mintea, inima si sufletul sau sa decidem sa ne eliberam sufletul si inima de “stapanirea” mintii, a “logicii” si a “ratiunii” sale. Insa prea putin sunt cei capabili sa ia o decizie eliberatoare fara ajutor extern, pentru a alege calea schimbarii si a “descatusarii spiritualui”, si astfel sa ne desavarsim caracterul ca finite cu adevarat inteligente. De noi depinde alegerea de a ne manifesta emotiile pozitive si astfel sa traim o viata pusa in slujba celorlati, daruindu-ne energia, slujirii binelui celor mai putin norocosi decat noi, sau a celor care si-au “ingropat” bunatatea in adancul sufletului lor. Ei au ales calea raspandirii raului din sufletele intunecate ale semenilor nostrii… in resemnare si dezamagire, indepartandu-se in mod inconstient,de credinta si de adevaratele valori morale, etice sau spirituale, cuprinse in “adevarul inimii”.

Se spune ca “suferinta vine ca o binefacere”, insa pentru a intelege asta e nevoie sa ne asumam ceea ce suntem si “greselile” pe care le-am savarsit prin “cauza” care a generat “efectul” nedorit, al neimplinirilor si nemultumirilor noastre, reflectate in viata pe care o traim intr-un mediu pe care mintea noastra poate doar sa-l vada ostil. Ea va crede ca nu exista cale de iesire, caci nu ceea ce nu cunoaste s-au n-a experimenta nu poate intelege. O minte care nu a experimentat bucuria iubirii si a implinirii, va fi incapabila sa le recunoasca, si de aceea, singur, nu-i va fi chip sa gaseasca calea de iesire din “labirintul intortochiat” al mintii, prin acelea-si atitudini care l-au indeparta de credinta si iubire, prin alegerile care i-au adus nemultumirile in viata si destin…

Prin obisnuinta, apatie si atasament fata de stari mentale potrivnice starii de bine si linistii sufletesti, nu facem altceva decat sa ne risipim energia, adancindu-ne suferinta. Astfel , doar ne rasturnam pe dea-ntregul perceptiile si “scara noastra de valori”, atat la nivel individual, cat si la nivel de grup. Deseori mintea noastra nu mai stie ce sa creada, nu stie care este binele si care este raul. Un suflet istovit va fi mereu trist, asa cum vor devein si sufletele celor ce-si hranesc iluzia prosperitatii materiale si lacomia, “amanetandu-l” pe calea firii, pentru a beneficia de “avantaje necuvenite” in urmarirea si satisfacerea intereselor personale (deseori dincolo de orice limita sa a ratiunii bunului sinmt). Efectul prelungirii acestei stari de confuzie a non-valorii cu valoarea, a “raului” cu “binele”, duce inevitabil catre otravirea mintii indivizilor lipsiti de iubire si credinta. Pana la criza lor de identitate, manifestata finalmente, prin dezbinare, ura, conflicte sociale, culminand prin violente si anarhie sociala, va ramane doar un pas. Si acela va fi facut, cand dispar toate puntile si reperele de sprijin si deznadejdia ii va lipseste de orice urama de ratiune, transformandu-I in finte instinctual.

Mintea odata “infecata” de “rau” va nega credinta in “bine”, iar negativismul va imbraca “haina de protectie” contra dezamagirii, devenind insa imuna la iubire! Astfel, mintea va crede mereu ca are dreptate” si va lupta sa respinga pe acei oameni care nu le accepta dreptatea, caci nu intra in “sablonul dreptatii lor”. Ei vor asculta de “logica” si “ratiunea” mintii individuale sau colective, in detrimental adevarului inimii. Ori tocmai cei care se straduiesc sa le transmita un alt adevar sau o alta cale… pentru a-i ajuta sa vada partea frumoasa a lumii si frumosul din sufletele celorlalti, pentru a se putea bucura de viata prin iubire, sunt cei respinsi si neacceptati prin atitudine, ca “mesageri” ai binelui lor. Desi acestia sunt meniti sa-i atentineze pe negativisti, pentru ai ajuta sa inteleaga si sa accepte o alta cale sau un alt adevar decat cel limitat de al mintii lor,… efortul lor va fi in zadar fara acceptare sau constientizarea nevoii de schimbare.

Calea eliberarii de suferinta din inima si suflet, trece prin “Adevarului Universal al Inimii”… manifesta prin iubire si prin acceptarea emotiilor opuse temerilor si urii din inima! Aceasta eliberare, va veni doar cand mintea va fi capabila sa nu se mai opuna schimbarii, alegand sa se exprime prin adevarul inimii. Atunci, spiritual se va elibera, pentru a-si incepe calatoria frumusetii vietii. Pana atunci, va ramane doar iluziile fericirii, proiectiile mintii, resemnarea si deznadejdia. Dar acest lucru nu-i va afecta pe negativisti caci mintea lor nu se asteapta la nimic bun. Ea este deja setata sa-si traiasca dezamagirea ca o normalitate fireasca a vietii lor. Cei, ce refuza schimbarea vor continua sa-si justifice mereu dreptatea si logica ratiunii mintii lor. Si astfel, orice traire negative din viata lor va fi menita doar sa le certifice si a le intareasca crezul, in dreptatea mintii si convingerilor lor.

Sandor Kasza

No Comments

Titlu formular de comentariu

Copyright © KAS 2013