Despre respectul de sine si atitudine

Fiecare dintre noi ne raportam nevoile si perceptiile la mediu si la convingerile pe care le avem. Starile emotionale pe care le traim, atitudinea noastra, acceptarea sau respingerea evenimentelor, a situatiilor de viata, a oamenilor de langa noi, alegerea de a vedea doar raul sau din contra de a vedea binele din oameni, implicarea in schimbare, in actiuni civice, de voluntariat sau umanitare ori respingerea implicarii, sunt date de valorile, trairile, convingeri si experiente diferite de viata ale fiecaruia dintre noi.

.

Poate si de aceea, modul in care ne raportam la mediu, la ceilalti si-i raportam pe acestia la noi, ne face sa experimentam stari emotionale diferite, privind mereu din perspectiva perceptiei propriului nostru suces sau esec. Pot exista nenumarate motive pentru care o persoana se bucura de succes in cariera, in afaceri, in viata personala sau relationala …si altul nu.

Modul in care o persoana se bucura sau nu de succes (indiferent de statutul sau social, de nivelul profesional, financiar, educational, etc), este strict legat si influentat de modul in care acea persoana simte despre sine. Cei care se iubesc cu adevarat, cei care se considera oameni de valoare…, au mult mai multe sanse sa se bucure de de succes pe planurile vietii (sanatate, relatii, cariera, finante, etc), decat cei care se iubesc mai putin, cei pesimisti, cei neincrezatori, indoielnicii, criticii sau nemultumitii.

Oamenii de succes, indiferent de ceea ce fac in mod curent sau intreprind ocazional, au in plus fata de semenii lor, ATITUDINE POZITIVA si pro-activa, respectul de sine si increderea in ei, dublate de entuziasm si pasiune pentru ceea ce fac.

Daca gandesti despre tine ca esti un ratat, cu certitudine vei da gres. Neincrederea si nemultumirea atrag neincredere… si evenimente care genereaza nemultumiri… si asta din cauza faptului ca prin gandurile noastre hranim cu energie acele stari. Orice crezi in mintea ta ca este adevarat…si orice sens dai lucrurilor si evenimentelor din viata ta (bun sau rau…potrivnic sau favorabil…) , nu faci altceva decat sa-ti programezi subconstientul pentru a materializa in practica, esecul sau suceesul… Astfel, vei atrage in lumea ta fizica, evenimentele pe care le hranesti cu energia gandurilor tale.

Cu alte cuvinte, TU esti sursa si suma gandurilor si emotiilor tale…asa cum esti si sursa starilor, emotiilor si actiunilor pe care le manifesti. sau le intreprinzi. Tu alegi ce vrei sa simti si ce vrei sa traiesti…, prin ceea ce alegi sa crezi, sa iubesti, sa fii si sa faci…caci esti stapanul mintii tale, ai discernamant… si detii liberul arbitru cu care ai fost inzestrat…pentru a alege!

Important e sa ne gandim la succes, indiferent daca avem zile bune… sau se mai intapla fiecaruia dintre noi, sa avem si zile mai proaste. Daca avem credinta ca ne-am nascut pentru succes, pentru reusita, pentru a castiga si pentru maretie, vom fi capabili sa ne imaginam plini de succes, fericiti si liberi, eliberati de constrangerile propriilor noastre proiectii mentale… Astfel prin energia gandurilor noastre pozitive si a emotiilor asociate lor lor, ne vom manifesta in mod pozitiv… si vom deveni asa. Emotiile noastre ne vor incarca cu entuziasm si cu vibratii pozitive si astfel vom sti sa fim si sa pretuim, pentru a lua decizii eliberatoare ce sa convearga catre alegri si actiuni pline de curaj!

Cu aceste ingrediente, rezultatele nu au cum sa fie altfel decat pozitive si cu efect benefic asupra fizicului, mentalului, emotionalului si spiritului nostru. Si astfel pastrandu-ne mereu pozitivi…chiar si cand uneori optimismul nostru va scadea, va fi imposibil sa mai pierdem vreodata increderea de sine, atata timp cat vom inceta sa manifestam indoieli si temeri. Temerile vor disparea, si in locul lor si al indoielii, in sufletul nostru se va cuibarii pacea sufleteasca, credinta, incredrea de sine si iubirea.

De vrem sa traim maretia unui destin pozitiv, e suficient sa intelegem ca suntem suma convingerilor noastre indoielnice si tematoare… si ca devenim doar ceea ce programele noastre mentale ne permit…, Daca dorim sa ne eliberam de convingeri si obiceiuri negative, e nevoie sa gandim, sa simtim si sa actionam diferit.. Astfel, cu certitudine, si rezultatele din viata noastra se vor schimba…, iar teama de a alege sau actiona ne va determina sa fim plini de entuziasm, credinta si incredere in noi…

De vom invata sa iubim deopotriva valorile pozitive a ceea ce suntem si facem, cat si valorile pozitive ale celorlati, vom descoperi maretia sufletului nostru, ca un etalon al valorii si un instrument benefic in atingerea potentialului nostru maxim, in desavarsirea maretiei si prosperitatii noastre, atat material cat si spiritual !

By: Sandor Kasza

No Comments

Titlu formular de comentariu

Copyright © KAS 2013