Iintre acceptare si respingere

Respingerea si judecata convingerilor si perceptiilor, ne indeparteaza de repere si valori… Doar acceptarea ne poate deschide spiritul catreevolutie, prin inlaturarea indoielii si fricii. Pentru a invata lectiile vietii si pentru a vedea si a ne imbogatii spiritul, prin acumularea de valori si repere, de la cei cu care intram in contact…e nevoie sa nu ne ferim de ceea ce subconstientul nostru respinge…ci a lasa energiile lor sa curga prin noi, dezvoltandu-ne abilitatea de a le citi si intelege semnificatia.

.

Aceste energii apartinand evenimentelor vietii, gandurilor si trairilor noastre…carora deseori le atribuim valori si semnificatii negative prin nemultumirile si neimplinirile pe care le resimtim la nivel emotional. Ele sunt doar consecinte ale trairilor si atitudinilor noastre anterioare, care ne aduc mesaje… Aceste mesaje, deseori ignorate, ascund adevarare comori si valori, ce ne apartin si asteapta sa fie descoperite…

Ararelori insa ne limitam la a observa evenimentele si propriile noastre emotii… si a cauta sa le intelegem detasati de convingeri sau emotii. De accea, din superficialitate si din convingeri fara valoari, ne limitam prin reactii instinctuale, la a da valori negative evenimetelor si perceptiilor noastre… si a le respinge, fara a cauta sa vedem partile bune ale fiecarui lucru sau eveniment experimentat.

Fara insa a invata lectii si a accepta noi valori, ramanem mereu mai saraci si limitati in adaptare si evolutie… Fara incredere, responsabilizare, autenticitate si valor de caracter, ramanem cuprinsi de indoiala si credinta in sine, rataciti intre vicisitudinile vietii, vulnerabili si vlaguiti, fara ca macare sa ne dam seama, de valori precum fericirea, iubire si de maretie… Respingandu-le astfel, nu fecem decat sa le risipim si le pierdem definitiv, lasandu-ne sufletul tot mai sarac.

Astfel continuam sa purtam voallul opac si inpenetrabil al ignorantei, care ne ascunde ochilor lumina…, ce poate fi inteleasa si deslusita doar de catre spirit.

Autor: Sandor Kasza

No Comments

Titlu formular de comentariu

Copyright © KAS 2013