Descatuseaza-ti inima de mintea ta

Orice alegere este si o renuntare..a sa cum si renuntarile sunt alegeri. Oare atunci cand ezitam sa luam decizii.. sau alegem doar lucrurile care ne aduc avantaje… RESPINGEREA poate fi o solutie avantajoasa… sau ACCEPTAREA poate deveni o cale subtila spre un “alt adevar”…inca neinteles?.

Omul este in esenta o fiinta instinctuala…de aceea alegerile sale vor fi in permanenta ghidate de convingerile pe care le are si le manifesta (setate si rulate prin programe mentale la nivelul lui subconstient).

Acest lucru face ca omul, fara un spirit treaz si constient (capabil sa inteleaga si sa defineasca sensuri si intelesuri… obiective), alegerile pe care le face, sa fie doar in aparenta rodul unor ratiuni constiente…, caci ele sunt doar iluzii aparente si proiectii mentale…rezultate ale unor rutine ale programelor sale mentale, bazate pe experiente de viata, “adevaruri” si convingeri. Si asta, pentru ca alegerile pe care le face, sunt conditionate in majoritatea situatiilor de avantajele ce ii servesc nevoile, interesele si scopurile (asa cum sunt ele setate si identificate la nivel subconstient si inconstient), in programele mentale pe care creierul le deruleaza prin procesele mentale de gandire…

Avand in vedere aceste fapte, consider ca ALEGERILE, raportate la propriile interese si nevoi…sau RENUNTARILE (privite in oglinda…sau ca revers al medaliei), sunt mereu subiective, caci ignora echilibrul energetic din Univers…determinand un sir cauzal de aceasi vibratie energetica, cu nevoia pe care le satisfacem.

Atunci cand emitem judecati de valoare cu privire la un eveniment, situatii sau persoane ( (“rau” sau “bun”), din start facem o raportare subiectiva la propriile cunoasteri, valori, experinte, convingeri, etc…ignorand in majoritatea situatiilor, efectele sau cuzalitatile generate de alegeri, ce se rasfrang asupra celorlalti sau asupra noastra in oglinda…

Prin a judeca o situatie si apoi a ne eschiva sau a o respinge (daca rezultatul procesarilor mentale subconstiente scoate un rezultat negativ, in aparenta potrivnic nevoilor si scopurilor noastre)… nu facem altceva decat sa RESPINGEM LECTIILE DE VIATA si sa ignoram faptul ca situatiile din viata noastra sunt rodul gandurilor, alegerilor, deciziilor, respingerilor, actiunilor sau inactiunilor noastre anterioare.

In concluzie doresc sa mentionez ca ACCEPTAREA tine de evolutia noastra spirituala si de capacitatea de a iubi neconditionat (de judecati de valoare subiective), tot ceea ce este, traim si vine spre noi…caci toate ne apartin si sunt consecinte ce ni se cuvin si ce ne sunt destinate….fie vin prin “mesageri”…fie prin situatii de viata.

__Ca sa invatam acceptarea, e nevoie sa ne detasam de ego si de judecati de valoare…pentru a deveni OBSERVATORI si astfel sa ne constientizam sinele superior prin filtrul inimi si al sufletului…., nu doar prin ratiunea unei minti a carei judecata deseori nu ne apartinem… caci deciziile si alegerile sale sunt rodul unor programe mentale, cu care am fost setati… ce in esenta nu pot rationa…caci sunt doar niste rutine reci rulate la nivel subconstien

Sandor Kasza

No Comments

Titlu formular de comentariu

Copyright © KAS 2013